^ terug naar boven

 

 

Ook voor ouders
Huh? Wat heeft mijn kind precies?

Misschien maakte je je al een tijdje zorgen en belde je toch maar voor die afspraak, of misschien werd je doorverwezen door een huisarts of was er iets gebeurd op school of in de sportclub. Of misschien kloeg je lieveling over pijn of voelde het zich niet zo lekker … Daar zit je nu. Je moet van de ene naar de andere onderzoekskamer: een bloedname, een foto, een scan, ... Gespannen wachten jullie op de resultaten. Je vraagt je af of je de familie al moet inlichten. Tot je wordt binnengeroepen en te horen krijgt dat je kind ernstig ziek is. Je bent van slag, verdrietig, je hoort niet alles wat de dokter zegt. Allerlei medische termen vliegen je om de oren maar je hebt zelf helemaal geen medische achtergrond! Wat heeft mijn kind precies?

Als je als ouder te maken krijgt met een ernstige diagnose, dan wil je graag meer weten, toch?

Alles wat je in eerste instantie wilt weten staat in de Noozi-boekjes. En straks, als jullie weer op de kamer zijn, of thuis, hebben jullie alle tijd om het eens rustig te bekijken en te lezen …

Veel kijk- en leesplezier en natuurlijk heel veel sterkte!

^ terug naar boven

Als service voor artsen
visuele ondersteuning ...

Of kinderen nu plots of via spoed in het ziekenhuis zijn beland, of al enige tijd in behandeling zijn, juiste en betrouwbare informatie is o zo belangrijk. Als kinderarts hoop je altijd op een gunstig verloop en op een zo goed mogelijk zorgtraject en bij sommige aandoeningen is dit een weg van lange adem waarbij therapietrouw en opvolging heel erg belangrijk zijn. Noozi wil hierin een ondesteunende factor spelen en bijdragen aan een positieve band tussen alle betrokkenen waarbij het welbevinden van kinderen op de eerste plaats komt.

 

^ terug naar boven

Reacties van artsen

Samen met bedrijven en vzw's
Voor ziekenhuizen, kinderartsen, patiënten ...

Bedrijven of vzw's die producten, technologie of diensten ontwikkelen en aanbieden aan ziekenhuizen om artsen en patiënten te ondersteunen kunnen Noozi-boekjes aankopen en verdelen.

 

 

Verkrijgbaar vanaf 300 stuks of meer …

Kinderboeken van Noozi zijn verkrijgbaar vanaf 300 stuks. Ook meerdere talen kunnen zoals bijvoorbeeld Nederlands/Frans of Nederlands/Frans/Engels ...
Prijzen zijn afhankelijk van de oplage en het aantal talen. Vraag vrijblijvend een offerte.


^ terug naar boven

 

Hoe gaat Noozi te werk?

     1. Noozi verzamelt informatie (input van ziekenhuizen of klant, internet, bibliotheek, boekhandel, eigen ervaring ...)
     2. schrijft een positief verhaal, herschrijft en corrigeert,
     3. maakt een eerste rough,
     4. tekent, hertekent, verzorgt lay-out en digitale inkleuring,
     5. laat teksten en inhoud controleren door artsen en specialisten,
     6. verwerkt hun feedback in overleg,
     7. zorgt, indien nodig, voor vertalingen,
     8. contacteert bedrijven of vzw's om eventueel boekjes aan te kopen en vervolgens te verdelen onder artsen aan verschillende ziekenhuizen,
     9. past eventueel nog teksten of tekeningen aan op vraag van de klant,
     10. coördineert het drukwerk en zorgt voor de levering (1 adres).
 Zijn reeds klant

Met dank aan deze bedrijven en vzw's konden we reeds een aantal mooie Noozi-projecten realiseren!

Hier vind je alle realisaties.


^ terug naar boven

Contact & info: esther@noozi.be
+32 (0)478 771 885

 

Laatst bijgewerkt op 28/02/2018

© by Noozi
http://www.noozi.be
Copyright © tekst en illustraties Esther Lekanne

Niets van deze website of uitgegeven boekjes mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, mail, pdf
of welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever: esther@noozi.be

Wie is Noozi

Noozi ontwikkelt boekjes voor kinderen vanaf ca. 4 jaar die voor medische onderzoeken, behandelingen of opnames naar het ziekenhuis moeten. Noozi boekjes zijn gebaseerd op accurate medische en wetenschappelijke informatie maar geschreven in een begrijpbare taal, om kinderen zo goed mogelijk in te lichten en voor te bereiden. In de boekjes wordt een bepaalde ziekte of aandoening zo duidelijk mogelijk uitgelegd, in een taal die ook erg jonge kinderen kunnen begrijpen. Ook komen de mogelijke behandelingen ter sprake en de impact die een ziekte op het leven kan hebben.

Hoe moeilijk de realiteit soms ook is, Noozi wil vooral het positieve benadrukken, de afstand tussen artsen en patiënten verkleinen, en de angst voor het onbekende bij kinderen en ouders wegnemen.

Educatief materiaal helpt om een ziekte beter te begrijpen en om er beter mee om te kunnen gaan. Omdat er weinig accurate medische informatie te vinden is voor kleine kinderen, wil Noozi een verschil kunnen maken.

bekijk alle boekjes >

Missie

"Zoveel mogelijk kinderen
met ernstige of chronische aandoeningen voorbereiden op ziekenhuisopnames, onderzoeken en behandelingen."

Waarom de naam Noozi?

De naam 'Noozi' is een samensmelting
van de woorden: nosy (nieuwsgierig)
& cosy (gezellig). Gezellig samen
een boekje lezen en tegelijkertijd
van alles te weten komen.

Ook voor ouders

Ook ouders zitten vaak met heel veel vragen. Noozi probeert zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat er in het lichaam van je kind gebeurt.

 

Ontstaan vanuit een persoonlijk verhaal

Eind 2010 switchte ik over naar een parttime betrekking om zo Noozi te kunnen opstarten. Kinderboeken schrijven was altijd al een droom en aangezien mijn zoon Robbie in zijn jonge leventje heel wat gezondheidsproblemen kende koos ik voor een specifiek genre, namelijk medische kinderboeken gebaseerd op wetenschappelijke informatie.

Lees meer >